Nieuw leer

Geplaatst doorcliff18-09-20160 CommentarenAlgemeen,

Regelmatig ga ik op pad om leer te kopen. Altijd lastig want als ik bij de leverancier kom heeft hij zo veel moois dat ik er hebberig van word! Dat is niet zo erg maar het kost allemaal ontzettend veel, zeker als ik ook van alles wil kopen. Daarom ga ik meestal gericht op pad: ik heb een idee of een opdracht voor een tas. Dan kan ik heel bewust op zoek gaan naar het passende stuk leer in de goede kleur. Maar het gebeurt ook dat ik op pad ga om gewoon wat te kopen en daardoor ideeen op te doen. Dat zijn de gevaarlijke momenten. Je koopt al heel snel te veel. Deze keer ben ik samen met mijn vrouw Leah naar de leverancier gegaan om niet alleen een gerichte aankoop te doen maar ook om mooie stukken leer te zoeken waar ik nieuwe leren tassen of leren etuis mee zou kunnen ontwikkelen. Zij is daar veel beter in dan ik. Zij ziet de mogelijkheden van vooral de kleuren, ik ben meer van de leersoorten die bepalend zijn.

En, zoals altijd hebben we nu ook weer hele mooie stukken leer gevonden. Ik ging eigenlijk om een mooie zwarte leersoort te kopen, gewoon voor de voorraad. Samen hebben we nu echter een ontzettend mooi stuk heel donkerbruin leer gevonden. Ontzettend mooi om bijvoorbeeld te gebruiken in modellen als de tote en de Bari.

Daarnaast een echt stuk “Leah” leer: oranje-roze nubuck-achtig leer. Als je dit invet wordt het nog mooier, dieper van kleur en de structuur wordt enorm opgehaald. Tot slot hebben we ook een mooi stuk cognac-kleurig leer gekocht, voornamelijk omdat er een opdracht voor die kleur is.

Allerlei mogelijkheden spelen nu door mijn hoofd en ik heb ontzettend veel zin om weer nieuwe leren tassen te ontwerpen en te maken. Blijf dus vooral de blog en de webwinkel in de gaten houden

Laat een commentaar achter